default

Fotoselli Kapı Tamiri Ankara | Ankara Fotoselli Kapı

Fotoselli kapıların kontrol panelleri ve radarları çok büyük önem taşır. Eğer bunlardan biri bozulursa diğerinin çalışması hiçbir şeyi değiştirmez. Nasıl bir bilgisayar klavyesiz veya faresiz kullanılmıyorsa bu kapılar da entegreleri bozulduğu zaman kullanılmaz.Ama bu Fotoselli kapının tamiri Ankara'daki firmamız tarafından yapılır. İlk önce bir durum raporu çıkarılır ve bu rapora göre de size bir süre verilir. Bu süre boyunca da kapınız ya sürekli yarım şekilde açık kalır ya da yedek bir radar veya kontrol paneli takılır. 

Bazı otomatik kapıların açılıp kapanmasında sıkıntılar çıkıyor. Bu sıkıntının en büyük nedeni kapının kanatlarının ters orantılı bir şekilde monte edilmesidir. 60 Kg bir kanatın karşısına 80-90 kglık bir kanatın takılması yüzünden kapı ya zor kapanır ya da hiç kapanmaz veya en kötüsü, kontrol sistemi yanabilir. Bu durum genellikle yanlış montajlama işleminden kaynaklanıyor. Böyle şikayetleri aldık ama bizim firmamız tarafından yapılmış kapıların şikayetleri değil, bunlar başka firmalar tarafından montajlanmış kapıların şikayetleriydi. Biz yaptığımız kapılardan hiçbir şikayet almadık. Sadece tek aldığımız şey bakım talebiydi çünkü kapıyı montajladıktan sonra müşterilerimize bu kapının nasıl bakım yapılması gerektiğini ve hangi durumlarda bizi arayacaklarını tembihledik. Ve bu durumlardan ötürü de bize birkaç telefon geliyor ve müşterilerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Fotoselli kapı tamiri, Ankara tarafında birçok kapı firması tarafından yapılır ama biz sadece tamir etmekle kalmıyoruz yukarda da bahsettiğimiz gibi, size bakım aşamalarını gösteriyor ve hangi aşamalarda bizi aramanız gerektiğini söylüyoruz ve aradığınız gün de tam donanımlı ekibimizle size bir ziyaret gerçekleştiriyor ve bozulan fotoselli kapının bir raporunu çıkarıyoruz. Bu hasara göre değişebiliyor. Bazı durumlarda aynı gün tamir ediliyor ama bazı durumlarda da 1 haftaya kadar tamir işlemi uzayabiliyor.

Kontrol panelindeki bozulma demek, kapının beyninin bozulduğu demektir. Çünkü bilgi işlem, kontrol panelinde yapılıyor. Radarın görevi de bilgiyi kontrol paneline yollamak oluyor. Bu bilgi de kapının önüne gelen kişilerin veya nesnelerin radar tarafından tanınan frekansları oluyor. Bu ikisi bozulunca tamir edilebilir ama bazı durumlarda edilemiyor. Eğer kontrol panelinin işlemcisi büyük derecede yanmışsa kontrol panelenin değişmesi gerekir. Radar ise kolay kolay bozulmaz. Bozulursa da aynı gün yapılabilir veya içindeki tarama çipi yanarsa da değiştirilmek zorundadır. Kontrol paneline nazaran da daha ucuzdur.